Een pup van ons

 

Wilt u een pup van ons?

Helaas zal er de komende tijd geen nestje zijn bij ons.

 

 

Lees hieronder hoe wij werken wanneer er wel pups komen!

 

Wij houden zelf een wachtlijst bij en per nest wordt de helft van de pups door onszelf bemiddeld.

De andere pups komen via de pupbemiddeling van de NVSW (de Nederlandse Vereniging voor Stabij- en Wetterhounen) aan een nieuw baasje.

 

Heeft u interesse in een pup van ons dan kunt u dit bij ons aangeven via e-mail of door ons eens telefonisch te benaderen.

Wanneer we uw e-mail ontvangen zullen we u laten weten of er nog plaats is op onze wachtlijst en vragen wij u om telefonisch contact met ons op te nemen zodat we nader kennis kunnen maken en elkaars vragen kunnen beantwoorden.

Pas na telefonisch contact zullen we u ook pas op onze wachtlijst plaatsen en eventueel kunt u dan al kennismaken met ons en de aanstaande moeder.

 

U staat op onze wachtlijst, hoe nu verder?

Wanneer er een dekking heeft plaatsgevonden wordt u via e-mail door ons daarover geïnformeerd.

Dit betekent nog niet dat u ook daadwerkelijk een pup krijgt want dat hangt natuurlijk vooral af van het aantal geboren reutjes en teefjes.

U kunt via onze website het verloop van de dracht volgen. Zodra de pups geboren zijn informeren wij iedereen op onze wachtlijst zo spoedig mogelijk.

 

Indien mogelijk maken we ongeveer 14 dagen na de geboorte een afspraak met u om moeder en pups te bezoeken. Uiteraard mogen de kinderen mee en mogen er foto's gemaakt worden.

Wanneer het kan zullen we u zeker nog één a twee keer de pups laten ontmoeten zodat u een goed beeld krijgt van uw toekomstige hondje.

 

Wie krijgt welke pup?

Iedereen heeft zo zijn voorkeur, gebaseerd op het uiterlijk of gedrag van de pups op het moment dat men komt kijken. Wij laten dan ook liever niet onze aanstaande baasjes zelf een keuze maken maar zullen dat met u in overleg doen.

Vooral uw toekomstplannen met de pup, qua activiteiten én de samenstelling van uw gezin spelen een grote rol bij de toewijzing.

Natuurlijk willen we wel weten welke pupje favoriet is bij u en de rest van uw gezin en zullen we zoveel mogelijk rekening houden met ieders voorkeur.

 

Wanneer mag de pup met u mee naar huis?

Onze pups mogen op zijn vroegst op een leeftijd van 7 weken het nest verlaten mits ze minimaal een week daarvoor zijn gevaccineerd maar ze zullen niet allemaal tegelijk vertrekken omdat we vinden dat we goed de tijd moeten nemen voor dit vertrek. Soms zijn we wel een weekje verder tot alle pups vertrokken zijn.

 

We zullen met u het officiële koopcontract van de NVSW doornemen en ondertekenen.

U betaalt bij ons de binnen de NVSW gehanteerde adviesprijs voor een Stabijhounpup van momenteel 800 euro. Een groot bedrag maar daarvoor krijgt u een verantwoord gefokte pup met stamboom en natuurlijk is hij of zij ontwormd, ingeënt en gechipt volgens de Nederlandse regels.

 

U krijgt van ons een map met informatie mee over de eerste 7/8 weken van de pup maar ook over de opvoeding die u vanaf dat moment zelf zult gaan voortzetten.

Voor de eerste week krijgt u een zak voer mee en nog een leuke attentie voor de pup!

 

Eenmaal thuis, en dan?

U heeft de nodige informatie van ons gekregen gedurende de weken dat de pups bij ons waren én met de informatiemap die u van ons krijgt.

Ongetwijfeld heeft u zich ingelezen, er zijn veel boeken over honden opvoeden en natuurlijk is het internet een enorme bron van informatie.

Eenmaal thuis gaat u zelf de opvoeding voortzetten, u gaat een (pup)cursus volgen én wij zijn altijd bereikbaar voor vragen en advies gedurende het hele leven van uw hond!

 

We houden graag contact met u en ontvangen natuurlijk ook graag regelmatig een berichtje met foto van de ontwikkeling van de hond!!

 

 

Francis en Roel Otten

 

Stabijhounkennel v.'t Hollandse Hout, Lelystad.

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved