Geboorte van Ipke

 

 

De geboorte van Ipke!

Hoewel we er van uit gingen dat Dieuwke pas vanaf dinsdag enige tekenen van een naderende bevalling zou vertonen hielden we haar al wel goed in de gaten.

Dat betekende dat we al vanaf dinsdag 15 september dagelijks haar temperatuur opnamen en dat werd langzaamaan opgevoerd naar wat vaker.

Op zondag de 20e stelde ik daardoor vast dat haar temperatuur van de (voor haar) normale 37.3 daalde naar 36.0.

Dit gaf aan dat er iets gebeurde in het lijf van Dieuwke.

Soms werd ze wat hijgerig maar eten en spelen wilde ze nog steeds. Toch zocht ze de werpkist al een aantal keer op en had af en toe wat neiging tot graven.

Lobke en Nienke volgden alles op afstand maar toch wilden beiden ook wat dichter bij haar zijn wat resulteerde in een paar mooie momenten.

De rest van de dag verliep redelijk rustig maar ik besloot toch maar om bij haar te blijven die nacht. Dus rond elf uur die zondagavond kroop ik in mijn slaapzak op het opklapbed in de ren.

Dieuwke hijgde weinig en wilde bij mij op het bed liggen. Normaal mag dat nooit maar dit was natuurlijk een andere aanleiding en zo kon ik haar mooi in de gaten houden (zelf lag ik echt totaal niet lekker maar goed).

 

Rond een uur of 4 wilde ze naar buiten en lijnde ik haar aan en kon ze in de achtertuin een plasje doen. Meer deed ze niet en dus gingen we gauw weer naar binnen. Daarna lag ze rustig in de werpkist en het leek of ze sliept. Geen gehijg, geen gegraaf.

Zelf dommelde ik ook weer in tot ik opeens wakker werd van een geluid, ik keek en tot mijn verrassing lag daar een pup bij Dieuwke, kleddernat nog en placenta er nog aan dus die was echt net geboren.

Ik heb hard geroepen en al snel waren Suzanne en Roel ook beneden. We droogden de pup een beetje en moesten nog even op zoek naar een schaar om de navelstreng door te knippen, dat probeerde Dieuwke wel maar die kwam niet los.

Vervolgens heb ik Romy wakker gemaakt, die was opvallend snel beneden, en toen zijn we gaan kijken: is het een reutje of een teefje!

 

Tsja, daar lag ie dan: onze nieuwe huisgenoot: helemaal zonder dat we het gemerkt hadden was hij geboren, geen foto, geen filmpje zoals ik gehoopt had te kunnen maken maar ach, wat maakt dat uit. Hij woog 260 gram en lag al snel tevreden bij Dieuwke te drinken!

 

Copyright © All Rights Reserved