Bevalling

H-nest - Geboorte - 2 april 2014

Maandag 31 maart 2014.

 

Vandaag wil Nienke nog wel eten, geen brokjes meer maar wel vers vlees.

Rond de middag nog lekker even mee voor een wandelingetje en af en toe wil ze wel even de tuin in.

 

Het valt op dat ze loopt te zoeken als ze buiten is, ze zoekt een plekje om te bevallen, instinctief want binnen wil ze direct weer naar de woonkamer waar haar werpkist staat.

In de middag rond 4 uur:

Ze heeft al wat vaker gepoept en het lijkt dunner, begint ze zich leeg te maken?

 

Dinsdag 01 april: Nee, geen grapjes. Nienke is erg relaxed, wandelt gewoon mee en eet nog prima. Verder is ze niet bepaald geïnteresseerd in wat er om haar heen gebeurt.

 

Vandaag maar weer gewoon zien wat ze gaat doen

Dinsdagavond 1 april: de laatste uren is Nienke's temperatuur aan de lage kant, ze is nog steeds hijgerig maar wilde wel eten.... loopt in de tuin toch ook weer te zoeken of ze zich ergens kan verstoppen!

 

Woensdag 2 april:

 

De hele nacht heeft Nienke mij wakker gehouden, af en toe sukkelde ik even in maar verder.....

Ze wil bij mij op het logeerbed, dan weer op de grond, dan weer naar buiten pfff..... ze weet niet wat ze wil.

 

Rond de middag om een uur of één wordt ze duidelijk nog onrustiger, maakt zich leeg en later blijkt op mijn bed dat de vliezen zijn gebroken.

Dan gaat het opeens heel snel: weer wil ze naar buiten, lijkt het, maar net buiten de ring zie ik dat ze perst en kan ik nog net pupje 1 opvangen, oef!! Het eerste pupje is een teefje, geboren rond 14.25 u met een roze neusje en een flinke stip op haar rug.

Dan 40 minuten later pup 2, weer een teefje, om 15,05 uur.

Daarna even rust en dan wordt rond 15.53 u het derde pupje geboren, een mooie reu met, net als teefje één, een vlinderneusje (rozig zonder haartjes, dit wordt later wit/grijs maar trekt veelal weg).

 

In het dan volgende uur worden 2 pups geboren, eerst weer een teefje (teefje 3) en dan rond 16.42 weer een mooie reu. Nu zijn het er al 5 en Nienke neemt er weer de tijd voor.

Ondertussen kunnen we de pups die geboren zijn al bij haar laten drinken, dat doen ze prima.

Dan iets na 18 uur komt reu 3 op de wereld.

Voor de verandering zit hij wel in het vlies en is er een placenta te zien, de andere 5 waren niet zo snel te vinden geweest.

Nienke wordt rustiger en de tijd verstrijkt maar we weten dat het er tenminste 7 en eventueel 8 zijn.

 

Rond 20.00 uur overleg ik met de dierenarts en omdat Roel toch net onderweg is om Romy op te halen kan hij mooi even langs om een spuitje te halen dat de weeën weer zal stimuleren.

En dat werkt: binnen 5 minuten volgt pup 7 een prachtig zwart teefje met witte kraag en binnen een kwartier is ook nummer 8 er, die werd door Roel voor afval aangezien: een hele vieze dikke zak met zwarte bagger maar daar zat toch echt een prachtig teefje in.

Nu kunnen we afronden en Nienke doet het prima. Ze drinkt, gaat even naar buiten voor een plas en dan snel weer terug naar de pups. Net na 22.00 uur kruip ik mijn bed in. Ik heb de afgelopen 40 uur nauwelijks geslapen en nu kan ik even bijtanken. Roel slaapt die nacht bij moeder en pups maar heeft er weinig werk aan. Nienke weet precies wat ze moet doen en is de rust zelve!

 

En zo kwam het H-nest van het Hollandse Hout ter wereld!

 

Papa Tjibbe! Ook jij Gefeliciteerd met je 8-tal!

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved