Geboorte F-pups

De geboorte van het F-nest

aan deze pagina wordt nog gewerkt

De geboorte van de pups op maandag 27 februari tussen 01.15 en 5.00 uur.

 

 

Sinds zaterdagavond de 25e is Nienke anders maar vooral rustig. Deze nacht slaap ik beneden.

 

Om 4 uur hoor ik haar graven in de werpkist en ik neem haar temperatuur op. Deze is iets lager, 37.36.

 

Ze wil verder niet naar buiten of zo dus ik ga gauw weer mijn bed in en Nienke slaapt ook weer snel.

 

Rond 7 uur word ik weer wakker, ze wil uit de ren en ook wil ze even naar buiten. Ze plast en poept en gaat weer naar binnen.

 

Haar temperatuur is nu wel fors lager dan normaal in de ochtend, namelijk 36.88 ipv 37.88.

 

 

Rond half acht kijk ik of ze wil eten, nee dus. Ze laat het vlees staan en begint te drentelen.

 

Ze wil hier liggen, daar liggen, staat voor de buitendeur maar wil dan niet naar buiten, kortom ze is onrustig.

 

 

De hele dag is Nienke vooral rustig en de andere honden laten haar duidelijk met rust, zelfs Dieuwke voelt dat er wat te gebeuren staat. 'savonds gaan we rond elf uur proberen te slapen. Monique, baasje van onze Una uit het E-nest, slaapt op de bank en ik lig op mijn matrasje voor de werpkist.

 

Nienke komt geregeld bij me liggen, dan weer even de bak in, ze wordt duidelijk wat onrustiger.

 

 

Rond 1 uur merk ik dat ze naar buiten wil en gewapend met een zaklamp en Nienke aan de riem ga ik met haar de tuin in.

 

Ze plast en ik zie dat ze verder loopt en achtjes maakt alsof ze wil gaan poepen. Ik vertrouw het al niet en omdat ik ook wat slijm zie neem ik haar gauw weer mee naar binnen. Daar ligt ze nog even bij me en opeens stapt ze in de kist.

 

Het is donker maar ik merk dat het kleed in de kist nat is (mijn bed niet) en voor ik er erg in heb zie ik een pup, zonder vlies en de placenta zit nog in Nienke dus die haal ik er voorzichtig uit terwijl ik Monique wakker roep die niet weet wat ze hoort.

 

De warmtelamp gaat aan en de rest van de (mensen) familie wordt gewekt.

 

Dit is ie dan, de eerste F-pup. Geboren rond 01.15 u op maandagochtend 27 februari. Hij maakt het goed en weegt 312 gram (nat).

 

Hij krijgt direct de kans om lekker bij mama te drinken en weegt 'savonds al 315 gram. Let op het witte streepje in het zwart in de nek!

 

 

Een kleine 20 minuten later zien we Nienke haar achterlichaam iets optillen maar nauwelijks zichtbaar floept daar weer een pup uit, ook zonder vlies en met een sliert aan de placenta. Het is 01. 38u en het 2e pupje is een teefje. Ze heeft een iets rozig neusje en doet ons erg aan Dieuwke denken. Ze heeft een klein streepje op haar hoofdje maar dat kan je nauwelijks een bles noemen. Prachtig hoofdje dus.

Het eerste teefje, geboren om 01.38 u weegt 300 gram, een klein streepje roze neusje dat later licht grijs zal worden. Teefje 1 de 1e avond, kopje omhoog!

 

 

 

Weer een minuut of 20 later zien we Nienke licht bewegen en floep, daar is nummer 3. Helemaal compleet en weer zonder vliesje maar zo mooi!

Teefje 2, geboren om 2 uur 'snachts. Gewicht 260 gram. Hier net geboren en vervolgens de eerste dag! Ze lijkt op haar mama. Teefje 2, reu 1, teefje 1 v.l.n.r.

 

 

Hierna duurt het iets langer en na ruim een half uur floept reutje nr 2 (pup) er uit.

Pup 4. Een mooi reutje, geboren om 2.38u en een geboortegwicht van 312 gram(nat) en mooi getekend, zwart staartaanzetje en (nu nog) een zwart stipje op de rug.

 

 

Ruim een half uur blijft het weer rustig en natuurlijk verrast Nienke ons weer door opeens een pup bijna te lanceren. Ik kan het nog net opvangen. Om 3.15 u wordt ze geboren en ik vang haar net op. Het prachtige meisje droogt snel op en ligt al gauw met de andere 4. vlnr Reu 2, tf 3, tf 2, teef 1 en reu 1.

 

 

Na deze lancering neemt Nienke er even de tijd voor en duurt het ruim 3 kwartier voor we verrast worden door een 6e pup, deze zit wel in het vlies.Het meest linker pupje is reu 3, pup 6. Geboren om 4 uur en 280 gram. Hier zijn rechter zijkant! Hij is op de heupjes wat meer wit.

 

 

Vervolgens duurt het een uur en dan is daar opeens pup 7, in het vlies, zelfs dubbel en het zit vol met groene smurrie (poep).Nienke maakt kennis met pup 7, reutje 4, geboren om 5 uur met een gewicht van 295 gram. Hij wordt nog even behandeld met het slijmzuigertje want hij heeft wat vruchtwater binnengekregen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved