Dekking

Het F-NEST, geboren 27 februari 2012

aan deze pagina wordt nog gewerkt

De dekking:

 

Al vanaf 10 december 2011 hoopte ik op een mooie kerstdekking.

Dit had best gekund aangezien zij bij haar vorige en eerste nest op de 12e en 14e dag van de loopsheid werd gedekt en daar op 1 oktober 2010 4 pups uit voort zijn gekomen.

Echter, deze keer duurde het langer.

 

Op 1e kerstdag rond 6.45 u liep mijn wekker af en rond 7.30 u vertrok ik met Nienke naar het Groningse Onstwedde waar haar verloofde Dries Borke logeerde bij zijn fokker, Marianne v. Dam van Kennel Fan 'e Âlde Leane.

Rond 10 uur waren we er en na de koffie gingen de geliefden naar buiten waar zij heerlijk speelden, stoeiden, uitdaagden maar verder...... nee. Nienke wende gereged haar hoofd af en sprong op het moment Suprême nog opzij en Borke vond het niet nodig om zich meer uit te sloven.

Dus rond de middag trok ik met Nienke weer huiswaarts en ging ik alsnog mijn verjaardag vieren met mijn familie in Utrecht.

 

2e kerstdag: Hoewel het misschien tegen beter weten in was kon ik toch niet thuisblijven en, deze keer wat later, vertrok ik met Nienke weer naar Groningen wel met de afspraak dat zij zou blijven logeren als er deze keer weer niets gebeurde.

Wel, er gebeurde genoeg maar niet genoeg zeg maar. Het was een prachtig schouwspel, de verliefde honden die dartelden door de wei en stoeiden en speelden en wel iets nader tot elkaar kwamen maar nee.... eigenlijk konden we ook aan Nienke wel zien dat het nog te vroeg waren.

 

Ik vertrok weer en Nienke ging samen met Borke "op kamers" in het hondenhotel van Marianne. Overigens laten ze elkaar volledig met rust wanneer ze samen in een kennel zitten en pas wanneer ze weer buiten zijn gaan ze verder met hun liefdesspel.

 

Woensdag 28 december was het dan zover, rond 9.45u werd ik gebeld door Marianne dat de dame en heer gekoppeld stonden zoals dat heet.

Uiteraard was ik enorm blij en opgelucht want het blijft spannend ook al weet je dat je nog te vroeg was. Vervolgens kreeg ik foto's toegemaild en tja, dat was duidelijk hoor!

 

Diezelfde avond rond half acht waren ze weer eens buiten en terwijl we aan de telefoon waren bleek opeens dat de 2 uit zicht waren. Even later bleek waarom: er was weer een koppeling en ik kreeg telefonisch door wat er zich daar in het donker afspeelde!

Kortom, 2 dekkingen in 1 dag dus daar mogen toch wel pupjes van komen he.

 

Zelf hebben de honden alles bepaald, de plek in de tuin, het tijdstip en gewoon lekker samen zonder hulp op wat voor manier dan ook. Honden kunnen dat prima af zonder dat wij ze vasthouden, ondersteunen of erger nog.... de reu op de teef zetten!

 

Vandaag over 9 weken is het 29 februari, we zouden het heel bijzonder vinden als ze ook op deze dag geboren worden maar ik wacht het maar gewoon (on)geduldig af!

 

Over 4 weken maken we een echo en dan weten we met zekerheid of deze dagen zijn vruchten af gaan werpen!

Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved