Dracht

Het D-NEST, verloop van de dracht

Aan deze pagina wordt gewerkt.

Dinsdag 28 september 2010:

Vandaag weer even gewogen, Nienke komt nog steeds goed aan.

 

Soms is ze enorm dik en dan een tijdje later denk ik: waar zijn de puppies gebleven. Die buik is blijkbaar groot genoeg om de nodige flexibiliteit te geven. Ik heb de indruk dat de pups al redelijk aan het indalen zijn. Ze komen steeds lager te liggen net als bij onszelf als we moeten bevallen.

 

Toch heeft ze vandaag nog 2 redelijke wandelingen gemaakt van beiden een half uurtje, ze loopt niet meer los maar loopt in stevig tempo, soms kan ik haar zelf haast niet bijhouden.

 

Vrijdag 10 september:

Nogmaals een echo bij de dierenarts. We zien deze keer niet meer pups maar vooral grotere. Het blijft lastig om ze te vinden.

 

Nienke is ook niet echt dik ondanks dat ze bijna 3 kg is aangekomen. Vooral haar borstkast is breder en inmiddels zie je ook bij haar buik wel duidelijk dat ze pups krijgt maar alles ligt nog erg hoog in de buikholte.

Toch zien we een prachtig puppekopje en ruggewervel met staart. Heel mooi om te zien hoor. Ook wordt er actief bewogen, volgens mij zwemmen de pups in hun dromen al achter de eendjes aan.

 

Nienke is in prima conditie, komt mooi aan (eet ook goed....) en loopt nog heerlijk te rennen in het bos achter de reetjes of konijnen aan. Voor een dracht van 6 weken doet ze het perfect.

 

Vrijdag 3 september: Nienke zit al op 5 weken! (35e dag va de 1e dekking).Vandaag weer gewogen en sinds maandag is ze 500 gram aangekomen, zo'n 125 gram per dag dus. Ze krijgt inmiddels ook wel extra eten en dat heeft ze nodig ook. Nog steeds geen grammetje vet op haar ribben.

 

Maandag 30 augustus: de Echo gemaakt!

Vandaag, eindelijk, gingen we voor een echo. Met zijn 3en, ikzelf, Margriet (eigenaar van bruine reu Jurre) en mijn dochter Suzanne (en natuurlijk Nienke) waren we rond 9.30 uur in Enkhuizen bij de kliniek waar we de afspraak hadden staan. Het weer werkte niet echt mee maar gelukkig kwamen we veilig en wel de dijk van Lelystad over.

Nienke was heerlijk rustig voor haar doen en liet zelfs toe dat de dierenarts haar buikje schoor. En toen..... ja de echo. Het was best spannend ondanks dat Nienke al aangekomen is en ze zich duidelijk niet lekker voelde de laatste week.

 

Het verlossende woord was JA!!! Een dikke 3 pups hebben we al gezien. De dierenarts had zeker wel het idee dat het er meer zijn maar het is nog wat vroeg. (31e dag v.a. 1e dekking, 29e v.a. 2de dekking).

Hoe dan ook: Nienke is zwanger en de verdere voorbereiding gaan nu beginnen.

 

Begin oktober verwachten we de pups, dus het is nog iets meer dan 4,5 week!!! (Help... wat gaat dat snel!).

 

In de 3e week hebben we haar weer eens gewogen (dag 26 uitgaande van de eerste dekking).

 

Ze is zowaar 300 gram aangekomen en dat terwijl ze de laatste week vooral 'smorgens niet wil eten. Hopelijk is dit een positieve voorbode! We zullen het spoedig weten, maandag 30 augustus staat de echo gepland!!

 

Copyright © All Rights Reserved