Dekking

De dekking. Vrijdag 30 juli en zondag 1 augustus 2010.

 

Vrijdag 30 juli: Nienke mag naar Sam voor de eerste dekpoging!

Vandaag is het dan zover Nienke mag naar Sam voor een eerste dekpoging. Ze is nu op de 12e dag van de loopsheid en gisteren heeft ze zich zeer enthousiast getoond t.o.v. een bepaald reutje hier in de buurt terwijl ze die 2 dagen daarvoor nog niet kon hebben dus dit belooft wel wat. Het betreffende reutje blijkt ook gisteravond een paar uur (na elven) voor ons huis te hebben rond gehangen dus ik geloof echt dat het wel goed zit.

 

We komen rond half 2 bij Sam aan en ik laat Nienke in de tuin los. Zelf ga ik even plassen na bijna 1,5 uur rijden is dat wel nodig. Nienke komt prompt achter me aan... Hmm, dat is niet de bedoeling hoor! We gaan buiten op het terras aan de koffie en bekijken het 2-tal. Nienke heeft de neiging te gaan liggen en ik probeer haar wat af te leiden en van haar plaats te krijgen.

 

Dat lukt en gelukkig loopt ze nu ook een paar keer zelf achter Sam aan als hij even van haar zijde wijkt. Toch lijkt er nog niet veel te gebeuren en ik zeg: ik denk dat we misschien toch te vroeg zijn en ga weer aan mijn koffie verder.

 

Dan plotseling, net als we even niet opletten gebeurt het en staan ze al gekoppeld. Sam is razendsnel in het opspringen en omdraaien blijkt wel. Ik zie dat Nienke weer neigt te gaan liggen en ga snel bij haar zitten om haar vast te houden. Het ergste wat een reu zo ongeveer kan overkomen bij een dekking is wel dat de teef gaat liggen dus dat wil ik absoluut voorkomen. Al met al staan ze 20 minuten gekoppeld en komen ze weer los.

 

Ieder gaat even een andere kant op maar na het opsnoepen van een varkensoortje zoeken ze elkaar toch weer even op. Goh, wie was jij ook weer en wat is er gebeurd lijkt Nienke te denken.

 

Zondag 1 augustus: tweede dekking.

Het is een prachtige zonnige dag en rond de middag hebben we nogmaals een date afgesproken voor Nienke en Sam. Bij aan-komst lijkt het meteen goed te gaan maar al gauw merk ik dat Nienke toch weer de ligneiging vertoont. Ze is wel geinteresseerd maar niet zo relaxed.

 

We laten ze eerst een half uurtje begaan maar ondanks verwoede pogingen wordt er niet doorgezet. Na enige tijd besluiten we met beide honden even een wandelingetje te maken. Dat is uiteindelijk geen succes. Zodra Sam los is rent hij terug naar de eerste plek waar Nienke geplast heeft. Hmm... dit schiet niet op.

Bij terugkomst in de tuin laait het enthousiasme even wat op maar zakt toch weer in. We besluiten te doen alsof ik met Nienke naar huis ga om de reactie van Sam te peilen. Bij terugkomst is hij inderdaad wel weer enthousiaster en ook Nienke toont wel wat meer "emotie".

 

Toch lijkt het er op dat er niet meer gedekt zal worden en ik besluit om mijn glas leeg te drinken en dan maar te gaan. Dat had ik eerder moeten zeggen. Voor we er erg in hebben zien we Sam weer een actieve poging doen en met succes. Nienke piept behoorlijk en weer moet ik voorkomen dat ze gaat liggen. Maar...... ze staan wel gekoppeld en wederom ruim 20/25 minuten!

 

Nou, dat hadden we eigenlijk niet meer verwacht!

 

Vanaf nu is het afwachten hoe Nienke zich de komende weken gaat gedragen.

Onder de knop Dracht en Echo vind je een gewichtstoename tabel voor Nienke en evt. straks foto's van de echo!

 

 

Het D-NEST, de dekking

Aan deze pagina wordt nog gewerkt.

Copyright © All Rights Reserved